• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Coreea de Sud a anuntat anularea discutiilor la nivel inalt cu Coreea de Nord

Coreea de Sud a anuntat anularea discutiilor la nivel inalt cu Coreea de Nord

Coreea de Sud a anuntat marti seara anularea discutiilor la nivel inalt cu Coreea de Nord, prevazute miercuri, la Seul, primele dupa mai multi ani, din cauza unor neintelegeri de protocol, relateaza AFP.

"Nu vor avea loc discutii maine", miercuri, a declarat o purtatoare de cuvant a Ministerului sud-coreean al Unificarii, insarcinat cu afaceri intercoreene, fara sa precizeze daca reuniunea a fost doar amanata pentru o alta data sau anulata.
 
Seulul a anuntat, cu cateva ore mai inainte, dificultati in privinta alcatuirii delegatiilor care trebuiau sa se intalneasca la Hotelul Grand Hilton din capitala sud-coreeana.
 
Coreea de Nord a anuntat ca "seful delegatiei noastre reprezinta o problema", a informat un oficial guvernamental sud-coreean sub protectia anonimatului.
 
Dupa luni de tensiuni militare, marcate de amenintari cu apocalipsa nucleara, Coreea de Sud si aliatii sai, precum si puterile regionale, cu China si Japonia in frunte, s-au bucurat de intentia Phenianului de a relua dialogul.
 
Dar, pentru a se ajunge la rezultate concrete, cele doua delegatii trebuie sa fie conduse de catre oficiali care au autoritatea necesara de a negocia, iar esecul negocierilor de marti privind componenta delegatiilor semnaleaza gradul de neincredere care s-a instalat intre cele doua tari dupa separarea de la sfarsitul Razboiului Coreei in 1953.

11 iunie 2013 16:51
Modifică setările cookies