• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Coreea de Nord si-a plasat armata in stare de lupta si ameninta ca loveste SUA, Guam si Hawaii

Coreea de Nord si-a plasat armata in stare de lupta si ameninta ca loveste SUA, Guam si Hawaii

Coreea de Nord si-a plasat marti armata in stare de lupta si a cerut unitatilor speciale "strategice" sa se pregateasca pentru eventuale lovituri impotriva Statelor Unite, Insulelor Guam si Hawaii, in Pacific, a anuntat agentia oficiala nord-coreeana, relateaza AFP, preluata de Mediafax.

"Comandamentul armatei poporului coreean declara ca toate trupele de artilerie, inclusiv unitatile strategice de rachete si unitatile de artilerie cu raza lunga de actiune trebuie sa fie plasate (la nivelul de) alerta «pregatit de lupta»", potrivit KCNA.
 
Aceste unitati urmeaza sa fie pregatite sa atace "toate bazele militare americane in regiunea Asia-Pacific, inclusiv pe continentul american, Hawaii si Guam", dar si in Coreea de Sud, a adaugat comandamentul intr-un comunicat transmis de KCNA.
 
In pofida lansarii cu succes, pe 12 decembrie, a unei rachete cu raza lunga de actiune - asimilata de Seul si aliati sai unui test balistic -, unii experti apreciaza ca Phenianul este departe de a stapani tehnica necesara lansarii unei rachete intercontinentale, capabile sa loveasca Statele Unite.
 
Seulul si Washingtonul au consolidat vineri conditiile unui pact de cooperare militara. Acesta prevede de-acum o sustinere sporita din partea Statelor Unite pentru Coreea de Sud, inclusiv in cazul unei provocari minore din partea Coreei de Nord.
 
Phenianul a amenintat deja, saptamana tercuta, ca va ataca baze militare americane din Japonia si Guam, ca riposta fata de survolarea cu bomardiere de tip B-52 a teritoriului sud-coreean.

26 martie 2013 09:38
Modifică setările cookies