• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Coreea de Nord pregateste testarea unei rachete si unei bombe nucleare, anunta Seulul

Coreea de Nord pregateste testarea unei rachete si unei bombe nucleare, anunta Seulul

Coreea de Nord pare sa se pregateasca sa efectueze in urmatoarele zile un nou test de racheta balistica si un al patrulea test nuclear, dupa doua luni de la ultimul test nuclear, care i-a adus o noua serie de sanctiuni internationale, a anuntat Seulul luni, relateaza AFP, preluata de Mediafax.

Ministrul sud-coreean pentru Reunificare Ryoo Kihl-jae a anuntat "semne" ale une activitati neobisnuite in jurul principalei instalatii nord-coreene pentru teste nucleare, refuzand sa ofere alte informatii.
 
Potrivit cotidianului JoongAng Ilbo, aceste miscari observate la instalatia Punggye-ri sunt de aceeasi natura cu cele observate inaintea celui de al treilea test atomic, efectuat la 12 februarie, sanctionat de catre Consiliul de Securitate al ONU si reprezentand sursa tensiunilor in curs din Peninsula Coreea.
 
Coreea de Nord, care a instalat recent doua rachete cu raza medie de actiune pe coasta de est, ar putea efectua totodata testarea unei rachete, saptamana aceasta, un gest menit sa ii procure concesii din partea Washingtonului, de exemplu cu privire la o reluare fara conditii a negocierilor privind programul nuclear civil.
 
Furioasa din cauza sanctiunilor adoptate de catre ONU dupa al treilea test nuclear, efectuat la inceputul lui ferbruarie, si din cauza unor manevre militare comune, in curs, intre Statele Unite si Coreea de Sud, Coreea de Nord si-a multiplicat, in ultimele saptamani, declaratiile legate de un razboi iminent.

8 aprilie 2013 08:28
Modifică setările cookies