• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Coreea de Nord este in stare de razboi cu Coreea de Sud. SUA iau in serios amenintarile

Coreea de Nord este in "stare de razboi" cu Coreea de Sud. SUA iau in serios amenintarile

Coreea de Nord a anuntat sambata ca este in "stare de razboi" cu Coreea de Sud si ca va negocia orice problema intercoreeana pe baza acesteia. Casa Alba a declarat ca ia "in serios" anuntul Coreei de Nord conform caruia se afla in stare de razboi impotriva Coreei de Sud, notand totusi ca amenintarile Phenianului nu sunt neobisnuite.

"Incepand de acum, relatiile intercoreene sunt in stare de razboi si toate problemele intre cele doua state coreene vor fi tratate conform unui protocol adaptat razboiului", a declarat Coreea de Nord intr-un comunicat comun atribut tuturor corpurilor guvernamentale si institutilor.
 
"Situatia de durata conform careia peninsula coreeana nu este nici in razboi, nici in stare de pace s-a incheiat", indica comunicatul difuzat de agentia de presa oficiala nord-coreeana Korean Central news Agency (KCNA), potrivit Mediafax.
 
Cele doua state coreene sunt in prezent, tehnic, inca in razboi deoarece razboiul Coreei din 1950-53 s-a terminat cu un armistitiu si nu cu un tratat de pace.
 
Statele Unite afirma ca iau "in serios" amenintarile Coreei de Nord .Casa Alba a declarat ca ia "in serios" anuntul Coreei de Nord conform caruia se afla in stare de razboi impotriva Coreei de Sud, notand totusi ca amenintarile Phenianului nu sunt neobisnuite.

30 martie 2013 07:24
Modifică setările cookies