• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Coreea de Nord ameninta SUA cu represalii, daca Obama sanctioneaza Phenianul in cazul Sony

Coreea de Nord ameninta SUA cu represalii, daca Obama sanctioneaza Phenianul in cazul Sony

Coreea de Nord a amenintat cu represalii Casa Alba si alte obiective americane in cazul in care Statele Unite ar sanctiona Phenianul pentru atacul cibernetic asupra Sony Pictures, relateaza AFP.

Comisia Nationala de Aparare nord-coreeana a dezmintit inca o data ca ar avea vreo legatura cu acest atac, ce a determinat Sony Pictures sa anuleze lansarea prevazuta pentru ziua de Craciun a peliculei "The Interview", o comedie despre un complot fictiv pus la cale de CIA pentru a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-un. 

Presedintele american Barack Obama a declarat vineri ca Phenianul a orchestrat operatiunea. 

"Vom raspunde pe masura intr-un moment, intr-un loc si un mod pe care le vom alege", a avertizat el. 

NDC a replicat ca armata si populatia Coreei de Nord sunt "pregatite pentru o confruntare cu Statele Unite, in toate spatiile de conflict, inclusiv in cel al razboiului cibernetic, pentru a le distruge citadelele". 

"Contraatacul nostru cel mai dur va viza Casa Alba, Pentagonul si continentul american (...), si va depasi cu mult contraatacul simetric anuntat de Obama", a adaugat NDC. 

Coreea de Nord, care a mai lansat amenintari la adresa Statelor Unite, a acuzat administrația Obama ca a fost "implicata profund" in realizarea acestui film. 

Sony a anulat lansarea filmului "The Interview" in urma amenintarilor hackerilor, care au postat documente interne ale companiei, inclusiv e-mailuri si filme inca nelansate.


22 decembrie 2014 15:42
Modifică setările cookies