• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Coreea de Nord a transferat inca doua rachete pe coasta de est

Coreea de Nord a transferat inca doua rachete pe coasta de est

Coreea de Nord a transferat inca doua rachete pe coasta de est, un semnal ca regimul stalinist ar pregati un nou test balistic, pe fondul tensiunilor, informeaza agentia sud-coreeana Yonhap, citata de publicatia australiana Sydney Morning Herald.

Analistii se asteptau ca regimul de la Phenian sa efectueze un test balistic pe 15 aprilie, intr-o demonstratie de forta cu ocazia ceremoniilor pentru marcarea a 101 ani de la nasterea fondatorului tarii, Kim Il-sung. Probabil pe fondul amenintarilor americane, testul balistic nu s-a concretizat.
 
Insa surse sud-coreene afirma ca armata nord-coreeana a transferat zilele trecute inca doua sisteme de lansare a rachetelor Scud in provincia Hamgyong, situata in nord-vestul tarii.
 
Anterior, Coreea de Nord transferase sapte lansatoare de racheta pe litoralul Marii de Est (Marea Japoniei). Insa Statele Unite au avertizat ca un nou test balistic ar fi "o grava eroare" comisa de Phenian.
 
Potrivit expertilor, desi testul balistic nu s-a materalizat pe 15 aprilie, acesta ar putea avea loc totusi pe 25 aprilie, cand nord-coreenii marcheaza crearea armatei tarii. Cu aceasta ocazie, Coreea de Nord ar putea testa o racheta cu raza scurta de actiune (Scud), cu raza medie (Musudan) sau cu raza lunga de actiune (Rodong).

21 aprilie 2013 12:18
Modifică setările cookies