• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Convoiul umanitar rusesc a stationat peste noapte in orasul Voronej. Nu se stie pe unde va intra in Ucraina

Convoiul umanitar rusesc a stationat peste noapte in orasul Voronej. Nu se stie pe unde va intra in Ucraina

Convoiul de camioane rusesc cu ajutoare umanitare pentru populatia din estul Ucrainei stationeaza in noaptea de miercuri spre joi in orasul Voronej, anunta agentia rusa RIA Voronej, in pagina electronica, potrivit Mediafax.

Cel putin 100 de camioane albe au ramas peste noapte stationate pe aerodromul militar Baltimor din Voronej, transmite un corespondent al agentiei.
 
Soferii camioanelor si insotitorii convoiului umanitar se afla in apropiere de autovehicule, unii dintre ei fac dus.
 
Ministerul rus de Externe anuntase anterior ca acest convoi va ajunge miercuri seara la frontiera ruso-ucraineana, in postul Sebekino-Pletnevka, situat intre regiunile Belgorod, in sudul Rusiei.
 
Stationarea convoiului umanitar in Voronej a starnit interesul din partea presei ruse si a celei straine, noteaza RIA Voronej. Astfel, o corespondenta a publicatiei americane Financial Times, Courtney Weaver, a sosit in Voronej pentru a afla cauzele acestei stationari.
 
Potrivit lui Weaver, care a discutat cu unul dintre insotitorii convoiului, stationarea a avut loc din cauza unor "pregatiri si din motive tehnice".
 
"Insa nimeni dintre participantii la acest convoi nu stie pe unde anume camioanele vor trece frontiera ruso-ucraineana", scrie Weaver, intr-un mesaj postat pe contul sau de Twitter.
 
La bordul celor 262 de camioane se afla 1.800 de tone de alimente, medicamente si generatoare. Kievul, care acuza Moscova ca-i inarmeaza pe rebelii prorusi, acuzatii respinse de catre Rusia, a avertizat miercuri ca Ucraina nu va permite sa patrunda pe teritoriul sau "niciun convoi umanitar al lui (Vladimir) Putin" destinat regiunilor din estul tarii devastate de conflict.

14 august 2014 09:13
Modifică setările cookies