• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Conservatorul german Manfred Weber și-a anunţat candidatura la șefia CE

Conservatorul german Manfred Weber și-a anunţat candidatura la șefia CE

Conservatorul german Manfred Weber a anunţat miercuri că va candida la conducerea Comisiei Europene în 2019, confirmând informaţii difuzate anterior de către surse din formaţiunea sa politică, relatează dpa, preluată de Agerpres.

"Nu putem continua ca şi până acum în UE", a scris Weber în mesaje postate pe Twittter. "Voi contribui la reîntoarcerea la popor a Europei şi la restabilirea legăturii dintre cetăţeni şi Uniunea Europeană. Vreau să încep un nou capitol în UE", a mai scris el.
 
Manfred Weber, membru al Uniunii Creştin Sociale (CSU), aripa bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), formaţiunea cancelarului Angelei Merkel, este europarlamentar din 2004.
 
În vârstă de 46 de ani, Manfred Weber, lider al grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, s-ar bucura de susţinerea CSU şi a Angelei Merkel. În cazul în care obţine şi sprijinul PPE la un congres al partidului care va avea loc la Helsinki, în noiembrie, Weber are şanse mari să-i urmeze în funcţie lui Jean-Claude Juncker după alegerile europene din mai 2019.
 
Weber ar fi informat marţi CSU despre decizia sa de a candida, potrivit unor surse din alianţa parlamentară CDU/CSU. Ziarul Bild şi site-ul de ştiri Spiegel Online au confirmat, de asemenea, candidatura oficialului german.
 
Pentru a deveni preşedinte al Comisiei Europene, candidaţii trebuie să aibă şi sprijinul şefilor de stat şi de guvern din UE. Niciun german nu a mai condus puternica instituţie de la Bruxelles de la Walter Hallstein (1958-1967).

5 septembrie 2018 12:11
Modifică setările cookies