• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ciolos: Conducerea ISU Bucuresti trebuie demisa, nu mai au ce cauta in sistem

Ciolos: Conducerea ISU Bucuresti trebuie demisa, nu mai au ce cauta in sistem

Premierul Dacian Ciolos i-a cerut miercuri ministrului Afacerilor Interne, Petre Toba, sa demita conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti si a afirmat ca sefii institutiei "nu mai au ce cauta in conducerea ISU sau in ISU ca atare".

"Va rog sa confirmati ca cei de la conducerea ISU Bucuresti au fost demisi si ca nu mai au ce cauta in conducerea ISU sau in ISU ca atare pentru ca e pacat ca din cauza unor astfel de comportamente sapam la credibilitatea unei institutii care se afla in prima linie a serviciului public. Am inteles ca a fost suspendata conducerea, vreau sa ma asigur ca este demisa si ca niciodata cei care au fost la conducerea ISU Bucuresti nu se mai pot intoarce. Stiu ca sunt niste reguli la militari, dar vreau sa ma asigur ca cei care au fost la conducerea ISU nu mai au ce cauta in sistem", i-a transmis Ciolos ministrului Toba

Premierul a afirmat ca la ISU Bucuresti sunt "probleme structurale si nu doar o situatie punctuala" si le-a solicitat ministrului si secretarului de stat in MAI Raed Arafat sa prezinte in perioada imediat urmatoare un plan de restructurare a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. 

Inspectoratul a receptionat marti o sesizare din partea mass-media care semnala existenta unui document privind organizarea unui eveniment cu public numeros in Fabrica Pionierul - etaj 1 si Club Colectiv (pentru zilele de 25 si 26 septembrie), anterior producerii tragediei din data de 30 octombrie.  

''La primirea sesizarii, inspectorul general al IGSU a informat seful DSU, care a dispus in regim de urgenta efectuarea unei verificari la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov. Din datele preliminare reiesite in urma verificarii a rezultat faptul ca documentul a fost identificat in corespondenta primita de IGSU la data de 23 septembrie 2015, in jurul orei 23,30. Intrucat solutionarea documentului era de competenta Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov, acesta a fost redirectionat unitatii in cauza, in dimineata zilei de 24 septembrie 2015, pentru evaluare si masuri'', se precizeaza in IGSU.  

De asemenea, subliniaza sursa citata, la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov au fost transmise doua adrese catre organizatorul evenimentului - Emagic - fara a rezulta ca au fost efectuate verificari la fata locului.  

''Pentru asigurarea obiectivitatii activitatilor de verificare, pana la finalizarea acestora, inspectorul general al IGSU a dispus punerea la dispozitie a cadrelor din comanda Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov. In cursul zilei de astazi, inspectorul general al IGSU va desemna o noua comanda, pentru asigurarea temporara a conducerii unitatii'', se mai arata in comunicat, transmite Agerpres.


25 noiembrie 2015 12:07
Modifică setările cookies