• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Comandantul trupelor speciale din Tadjikistan a aderat la Statul Islamic

Comandantul trupelor speciale din Tadjikistan a aderat la Statul Islamic

Comandantul trupelor de elita din Ministerul de Interne al Tadjikistanului, colonelul Gulmurod Haimov, dat disparut de la sfarsitul lunii aprilie, a anuntat printr-o inregistrare video ca a plecat in Siria pentru a lupta alaturi de gruparea jihadista Statul Islamic, informeaza joi Interfax, potrivit Agerpres.

In inregistrarea amintita, Halimov, 40 de ani, absolvent al Academiei Militare din Tadjikistan si al unor cursuri de perfectionare profesionala in Rusia si SUA, afirma ca s-a alaturat miscarii jihadiste in semn de protest fata de politica autoritatilor de la Dusanbe, pe care le acuza ca nu respecta drepturile musulmanilor. El declara totodata ca este gata sa moara pentru Statul Islamic si ca impreuna cu el au venit zeci de cetateni tadjici, indemnand si pe alti compatrioti ai sai sa le urmeze exemplul.
 
Ministerul tadjic de Interne nu a dorit sa faca niciun fel de comentarii pe acest subiect, limitandu-se sa afirme ca va verifica informatiile legate de locul unde se afla comandantul Halimov.
 
Potrivit serviciilor speciale tadjice, in randurile Statului Islamic se afla aproximativ 300 de tadjici si cel putin 40 au murit in luptele duse de aceasta grupare jihadista.

28 mai 2015 12:36
Modifică setările cookies