• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Colegiului Medicilor acorda diploma de onoare ranitilor in accidentul aviatic din Apuseni si ajutor financiar familiilor celor decedati

Colegiului Medicilor acorda diploma de onoare ranitilor in accidentul aviatic din Apuseni si ajutor financiar familiilor celor decedati

Medicii raniti in accidentul aviatic din Apuseni vor primi diploma de onoare a Colegiului Medicilor din Romania (CMR), a anuntat joi organizatia.

CMR le acorda diploma de onoare medicilor Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius.
 
De asemenea, Colegiul Medicilor din Romania a solicitat presedintiei acordarea Ordinului Merit Sanitar in grad de Comandor studentei Aurelia Ion si pilotului Adrian Iovan, copilotului si medicilor, implicati in accidentul aviatic din Apuseni.
 
Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din Romania a mai hotarit, joi, sa acorde ajutor financiar familiei studentei Aurelia Ion, a pilotului Adrian Iovan si a copilotului ranit Razvan Petrescu.
 
De asemenea, CMR va acorda Certificatul de membru onorofic familiei Aureliei Ion, in cadrul Adunarii Generale a Colegiului Medicilor din Romania ce va avea loc in luna martie 2014, a mai anuntat organizatia.
 
Totodata, echipa de medici ai Spitalului Colentina isi exprima, intr-un comunicat, solidaritatea si respectul pentru munca pe care o depun medicii din echipele de transplant, care, "pentru a salva viata unui om, (...) pun mai presus actul medical decat confortul personal, care isi asuma riscuri fara sa se gandesca la vreo rasplata".
 
Un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, in Muntii Apuseni, intr-o zona accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, in judetul Cluj.
 
In urma accidentului, si-au pierdut viata pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si au fost raniti copilotul Razvan Petrescu si patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor.
 
Echipa medicala din avion mergea de la Bucuresti la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

23 ianuarie 2014 21:45
Modifică setările cookies