• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Colegiul Medicilor i-a premiat pe supravietuitorii accidentului din Apuseni, precum si pe Aurelia Ion si Adrian Iovan, post-mortem

Colegiul Medicilor i-a premiat pe supravietuitorii accidentului din Apuseni, precum si pe Aurelia Ion si Adrian Iovan, post-mortem

Colegiului Medicilor din Romania a acordat joi distinctia "Ad Honorem" doctorilor Valentin Calu, Catalin Pivniceru, Radu Zamfir, Sorin Ianceu, copilotului Razvan Petrescu, raniti in accidentul din Apuseni, dar si familiilor Aureliei Ion si pilotului Adrian Iovan, care si-au pierdut atunci viata.

"Diviniteatea cheama la ea pe cei pe care ii iubeste si care au o misiune. Misiunea Aurei a fost aceea de a arata ce inseamna sa fii student la medicina. Ce inseamna sa fii medic. Aceasta distinctie o acordam inaintea zilei ei de nastere. Aura a facut acest sacrificu la aceeasi varsta cu Sfanta Parascheva, ocrtotitoarea Moldovei. Stiu ca poate momentul Apuseni a fost acela de stire sau de senzatie, dar va asiguram ca noi, Colegiul Medicilor, nu o s-o uitam si o s-o pastram vie in memoria noastra", a declarat presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), Vasile Astarastoae.
 
Sora Aureliei, Mariana Ciuca, a fost cea care a primit distinctia.
 
Cu aceeasi ocazie, a fost premiat pilotul Adrian Iovan, in memoria caruia s-a pastrat un moment de reculegere.
 
"Am premiat si aviatorii pentru ca si ei fac parte din echipa noastra" a conchis Vasile Astarastoae, la finalul festivitatii.

27 martie 2014 19:08
Modifică setările cookies