• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Colecţia de artă Rockefeller, care cuprinde lucrări de Monet, Gaugain și Miro, vândută cu suma record de 828 mil. dolari

Colecţia de artă Rockefeller, care cuprinde lucrări de Monet, Gaugain și Miro, vândută cu suma record de 828 mil. dolari

Colecţia de artă pe care miliardarul american David Rockefeller şi soţia sa Peggy au scos-o la licitaţie a fost vândută pentru 828 milioane de dolari, stabilind un nou record pentru suma strânsă la vânzarea unei colecţii private de obiecte de artă, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Această sumă record a fost strânsă după trei zile în care peste 1.500 de obiecte de artă, mobilier antic şi sculpturi au fost vândute la licitaţie de prestigioasa casă Christie's din New York.
 
Ofertele au venit de pe întreg globul pentru obiectele din această colecţie care au inclus picturi semnate de artişti precum Claude Monet, Joan Miro, Paul Gaugain, Diego Rivera, Willem de Kooning şi Edward Hopper.

David Rockefeller, directorul Chase Manhattan Bank, care a decedat în luna martie 2017 la vârsta de 101 ani, era ultimul nepot al legendarului magnat al petrolului John D Rockefeller, care a decedat în 1937 în vârstă de 97 de ani. Bancherul David Rockefeller şi soţia sa erau renumiţi pentru donaţiile în valoare de sute de milioane de dolari făcute în folosul artei, medicinei şi educaţiei.

Muzeul de artă modernă din New York, Universitatea Harvard şi Universitatea Rockefeller se numără printre instituţiile care ar urma să beneficieze de sumele strânse ca urmare a vânzării colecţiei de artă Rockefeller.

Precedentul record privind suma rezultată la vânzare la licitaţie a unei colecţii private de artă era de 484 milioane de dolari şi a rezultat la finalul vânzării colecţiei designerului francez Yves Saint Laurent în 2009.

11 mai 2018 14:54
Modifică setările cookies