• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cod rosu de inundatii in trei judete din nordul tarii. Sunt posibile depasiri ale cotelor de pericol

Cod rosu de inundatii in trei judete din nordul tarii. Sunt posibile depasiri ale cotelor de pericol

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o avertizare COD ROSU de inundatii in bazine hidrografice din judetele Satu Mare, Salaj si Maramures.

Vor fi scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si cresteri rapide de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de pericol. Bazinele afectate sunt Maja, Salaj si Barsau, informeaza INHGA. Codul rosu este valabil miercuri, intre orele 7:05 si 14:00.
 
"Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundaţii locale si cresteri rapide de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de pericol in bazinele hidrografice Maja, judetele Satu Mare si Salaj, Salaj, judetele Salaj si Maramures si Barsau, judetul Maramures".
 
In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine in zona costiera", este avertizarea transmisa de Instititul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.
 

27 mai 2015 09:00
Modifică setările cookies