• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cod rosu de inundatii in judetul Constanta, cu eroziuni puternice ale plajelor

Cod rosu de inundatii in judetul Constanta, cu eroziuni puternice ale plajelor

Hidrologii au instituit cod rosu pe mai multe rauri din judetul Constanta, unde se pot produce inundatii locale si eroziuni puternice ale plajelor din zona costiera, din cauza scurgerilor pe versanti, torenti, paraie si a viiturilor rapide, avertizarea fiind valabila vineri, pana la ora 20.00.

Potrivit avertizarii cod rosu emise de Institutul National de Hidrologie si Golspodarire a Apelor, vineri, intre orele 12.00 si 20.00, inundatii locale se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinele hidrografice Urluia, Valea Mare, Valea Baciului, Valea Albesti si pe alte rauri mici din jumatatea de sud a judetului Constanta.
 
De asemenea, vineri, de la ora 12.00 pana la ora 20.00, raurile mici din Dobrogea aferente judetului Tulcea sunt sub avertizare cod portocaliu.
 
Hidrologii au emis si o avertizare cod galben, valabila de vineri, ora 12.00, pana sambata, la ora 12.00, pe raurile din bazinul hidrografic Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman). Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinul superior al raului Vedea si pe afluentul sau Teleorman.
 
Sub avertizare cod galben vor fi, de vineri, ora 20.00, pana sambata, la ora 12.00, raurile mici din judetele Constanta si Tulcea.
 
Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri, a precizat INHGA.

20 iunie 2014 12:12
Modifică setările cookies