• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Viitura pe raul Vedea. Cod rosu de inundatii in 14 localitati din judetul Teleorman

Viitura pe raul Vedea. Cod rosu de inundatii in 14 localitati din judetul Teleorman

Administratia Nationala "Apele Romane" (ANAR) informeaza ca, luni dimineata, se inregistreaza un varf maxim de viitura pe raul Vedea, la confluenta cu raul Teleorman, viitura care se va mentine pe tot parcursul zilei, iar 14 comune din judetul Teleroman sunt sub avertizare de cod rosu de inundatii.

Viitura s-a format pe raul Vedea in cursul noptii si, in prezent, se propaga in aval de Alexandria.
 
In cursul noptii, Administratia Bazinala de Apa Arges-Vedea, a instituit cod rosu local pe raul Vedea aval confluenta cu raul Teleorman, in judetul Teleorman, pentru urmatoarele comune : Storobaneasa, Smardioasa, Cervenia, Frumoasa, Contesti, Bragadiru, Bujoru si Nasturelu.
 
Totodata, se mentine cod rosu pe Raul Cainelui sectorul amonte SH Vartoapele - confluenta cu raul Vedea, judetul Teleorman, pentru urmatoarele comune: Silistea Gumesti, Ciolanesti, Necsesti, Vartoape, Calinesti si Mavrodin.
 
ANAR recomanda ca populatia din aceste zone sa tina cont cu strictete de masurile impuse de comitetul local si inspectoratul judetean pentru situatii de urgenta si sa evite plimbarea pe malul apelor sau prin ape, precum si orice alte activitati care se desfasoara in proximitatea apelor.
 
Echipele Apelor Romane actioneaza cu utilaje si oameni, acordand suport autoritatilor locale si inspectoratului judetean pentru situatii de urgenta (ISJU). Intrucat situatia in zona este foarte dificila, ea necesita interventia fortelor armate (ISJU, Jandarmerie), in vederea consolidarii liniilor de aparare construite, astfel incat populatia sa fie protejata.

21 aprilie 2014 09:53
Modifică setările cookies