• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Prognoza meteo pana in 16 decembrie: vreme rece in majoritatea regiunilor si ninsori slabe

Prognoza meteo pana in 16 decembrie: vreme rece in majoritatea regiunilor si ninsori slabe

Vremea va fi rece in urmatoarele doua saptamani, cu temperaturi maxime spre zero grade in majoritatea regiunilor si ninsori slabe, potrivit prognozei pentru intervalul 3-16 decembrie, data publicitatii luni de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

In Banat, pana in 7 decembrie, temperatura aerului va fi in scadere, de la valori maxime in jur de 4 grade, pana la valori, in medie, de 1...2 grade, vremea devenind rece pentru aceasta perioada. Incepand din 8 decembrie, se va inregistra o usoara crestere spre valori maxime medii in jur de 3 grade pana in ultimele doua zile ale intervalului, cand se va inregistra o noua scadere. Temperaturile minime vor scadea pana in data de 7 decembrie, la valori medii in jur de -4 grade, apoi variatiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta. Vor fi precipitatii in general slabe, mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, cu probabilitate mai mare pana in 6 decembrie si dupa 8 decembrie, se arata in prognoza.
 
Meteorologii anticipeaza aproximativ aceeasi vreme si in Crisana, unde temperaturile maxime se vor situa sub mediile climatologice ale perioadei si vor fi in scadere usoara pana in data de 7 decembrie, cand se vor situa, in medie, in jurul valorii de 0 grade. Incepand din 8 decembrie, se va inregistra o usoara crestere spre valori maxime medii in jur de 2 grade pana in ultimele doua zile ale intervalului, cand vor scadea din nou. Temperaturile minime vor scadea pana in data de 8 decembrie, la valori medii in jur de -6 grade, apoi variatiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta.
 
Si in Transilvania, vremea se va raci pana in 7 decembrie, cand maximele termice vor deveni usor negative si se vor situa, in medie, in jurul valorii de -2 grade. Dupa 8 decembrie, temperaturile maxime se vor mentine in continuare negative, la valori medii de -2...-1. Temperaturile nocturne vor fi in scadere in prima jumatate a intervalului pana la valori medii in jur de -8 grade, apoi variatiile vor fi nesemnificative. In zonele depresionare, se vor inregistra valori minime in jur de -10 grade. Temporar va ninge slab, cu probabilitate mai mare pana in 5 decembrie si dupa 8 decembrie.
 
In Maramures, vremea va fi rece pentru inceputul lunii decembrie. Temperatura aerului va fi in scadere pana in 8 decembrie, cand valorile maxime medii vor deveni negative la valori de -2...-1, iar cele minime se vor situa in jurul valorii de -6 grade. Pana la sfarsitul intervalului, regimul termic nu va avea variatii semnificative, o usoara scadere urmand sa se inregistreze dupa data de 14 decembrie. Temporar, va ninge slab, cu o probabilitate mai mare in 5 decembrie si dupa data de 8 decembrie.
 
Pentru Moldova, meteorologii anticipeaza ninsori slabe doar in 5 si 6 decembrie. In restul intervalului, probabilitatea de precipitatii, sub forma de ninsoare, va fi redusa. Temperatura aerului va fi in scadere usoara si treptata. Maximele termice vor fi la inceputul intervalului, in medie, de 2...4 grade, iar dupa data de 12 decembrie, vor deveni usor negative si se vor situa in jurul valorii de -2 grade. Temperaturile minime, usor pozitive la inceputul intervalului, vor deveni negative dupa data de 5 decembrie si vor fi, in medie, de -6...-4 grade.
 
In Dobrogea, vremea va fi mai calda decat in restul tarii si nu va ninge. Astfel, pana in 6 decembrie, vor exista usoare fluctuatii ale temperaturii aerului, dar valorile se vor situa peste mediile climatologice ale perioadei. Temperaturile maxime mai pot atinge 10...11 grade, iar cele minime vor fi intre 2 si 6 grade. Incepand din 7 decembrie, vremea se va raci, apropiindu-se de normalul termic al perioadei. Vor fi, in medie, maxime de 4-6 grade si minime usor negative, in jur de -1 grad. In zilele 5 si 6 decembrie va ploua, iar dupa 9 decembrie va creste probabilitatea de precipitatii sub forma de ploaie si lapovita.
 
In Muntenia, temperatura aerului va fi in scadere usoara si treptata, valorile termice apropiindu-se de cele normale pentru aceasta perioada. In timpul zilei, la inceputul intervalului, maximele vor fi, in medie, de 4-6 grade, iar dupa 11 decembrie se vor situa in jurul valorii de 2 grade. Temperaturile din cursul noptilor, usor pozitive la inceputul intervalului, vor deveni negative dupa data de 5 decembrie si vor fi, in medie, de -4...-2 grade. In 5 si 6 decembrie se vor semnala precipitatii slabe, mixte, iar probabilitatea de precipitatii mixte va creste dupa 8 decembrie.
 
In Oltenia, temperatura aerului va fi in scadere usoara si treptata. Temperaturile maxime vor fi la inceputul intervalului, in medie, de 4...6 grade, iar dupa 14 decembrie se vor apropia de 0 grade. Temperaturile minime vor cobori sub pragul inghetului inca de la inceputul intervalului si vor fi, in medie, de -5...-3 grade. In 5 decembrie, sunt asteptate precipitatii mixte, iar dupa 8 decembrie, temporar, vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.
 
Prognoza este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

3 decembrie 2012 17:06
Modifică setările cookies