• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cod portocaliu de ploi si vant puternic in cinci judete din tara

Cod portocaliu de ploi si vant puternic in cinci judete din tara

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ploi si vant puternic pentru judetele Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea si Caras-Sevrin, valabila joi, intre orele 08.00 si 11.00, potrivit Mediafax.

Potrivit avertizarii nowcasting emise joi de Administratia Nationala de Meteorologie, in cea mai mare parte a judetelor Mehedinti, Gorj, jumatatea nordica a judetului Dolj, local in judetul Valcea si in extremitatea estica a judetului Caras-Severin va continua sa ploua si se vor inregistra cantitati de apa de 15-20 de litri pe metru patrat, in aceste zone acumulandu-se pana la ora 08.00 cantitati de apa de 50 de litri pe metru patrat.
 
Ploile vor fi asociate cu intensificari temporare ale vantului de peste 50 - 60 de kilometri pe ora.
 
Si judetele Teleorman, Arges, Dambovita, Ialomita si Buzau sunt, pana la ora 12.00, sub avertizare cod galben de vant. In aceste zone sunt intensificari ale vantului, ce ating local 55 - 65 de kilometri pe ora.
 
Judetele Caras-Severin, Gorj, Valcea, Mehedinti, Dolj, Olt si jumatatea de nord a judetului Arges sunt, pana joi, la ora 20.00, sub avertizare cod galben de ploi si vant.
 
Potrivit unei avertizari emise miercuri de Administratia Nationala de Meteorologie, in intervalul cuprins intre 16 aprilie, ora 18.00 si 17 aprilie, ora 20.00, va ploua in cea mai mare parte a tarii. In Oltenia si in sudul Banatului, cantitatile de apa vor depasi local 25-30 de litri pe metru patrat si izolat 50 litri pe metru patrat, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 50- 60 kilometri pe ora.
 
In zona de munte va ninge, iar in Muntii Banatului si vestul Carpatilor Meridionali stratul de zapada nou depus va fi consistent si vor fi rafale de vant de peste 70 kilometri pe ora.

17 aprilie 2014 08:50
Modifică setările cookies