• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cod galben de ploi, ninsori si intensificari ale vantului in 19 judete, pana luni seara

Cod galben de ploi, ninsori si intensificari ale vantului in 19 judete, pana luni seara

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, luni dimineata, o noua atentionare cod galben de ploi, ninsori si intensificari ale vantului, in 19 judete, pana la ora 18.00.

 

Va ploua pe arii extinse in estul si sud-estul tarii, unde local cantitatile de apa vor depasi 20 - 25 de litri/mp, iar in sudul si centrul Moldovei si in Dobrogea izolat 40 l/mp.

In nordul Carpatilor Orientali, vor fi mai ales ninsori si conditii de polei. In nordul Moldovei si in estul Transilvaniei, precipitatiile vor fi mixte. 

Vantul va avea intensificari cu viteze de 55...65 km/h in estul Munteniei si in Dobrogea, iar la munte vor fi rafale de peste 80 km/h. 

Judetele aflate luni sub cod galben sunt Maramures, Bistrita-Nasaud, Suceava, Botosani, Mures, Hunedoara, Neamt, Iasi, Covasna, Bacau, Vaslui, Buzau, Vrancea, Galati, Braila, Tulcea, Ialomita, Calarasi si Constanta.

Primele ninsori au adus si primele probleme. In Suceava, unde a fost cod portocaliu de vreme rea, traficul a fost dat peste cap din cauza zapezii care s-a depus pe sosele. Ba mai mult, pe anumite drumuri din judet au fost impuse restrictii de circulatie. Pe de alta parte, 32 de localitati au ramas aseara fara curent electric din cauza unui viscol puternic.

Intre Gura Humorului si Campulung Moldovenesc, prima ninsoare din acest an s-a pornit la pranz. In scurt timp stratul de zapada ajungea la 5 centimetri. La pensiunile din zona de munte a judetului Neamt, zapada s-a depus pe frunzele copacilor inca verzi si pe iarba. Peisajul care se apropie de cel de iarna i-a determinat pe oameni sa se refugieze in case, langa foc.

Turistii care au vrut sa vada Brasovul si nu au venit imbracati de iarna au dardait pentru o fotografie. La pranz in oras nu se inregistrau la mult de 5 grade Celsius.


 


12 octombrie 2015 10:30
Modifică setările cookies