• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cod portocaliu de inundatii in noua judete pana sambata seara

Cod portocaliu de inundatii in noua judete pana sambata seara

Rauri din Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Arges, Teleorman, Dambovita, Giurgiu si Prahova vor fi sub cod portocaliu de inundatii, de joi pana sambata seara, informeaza Administratia Nationala "Apele Romane" (ANAR).

Institutul National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor (INHGA) a emis o noua avertizare hidorologica, pentru intervalul joi ora 20.00 - sambata, ora 18.00.
 
Potrivit acesteia, se instituie cod portocaliu pe raurile din bazinele hidrografice: Motru superior si afluentul sau Cosustea (judetele Mehedinti si Gorj), pe Jiu la Racari - sector indiguit (judetul Dolj), Vedea amonte S.H. Valeni, Teleorman amonte de S.H. Tatarastii de Sus, Paraul Cainelui si alti afluenti mici ai raului Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman), Neajlov amonte Vadu Lat (judetele Dambovita si Giurgiu), pe Lotru inferior si pe unii afluenti ai Oltului din judetul Valcea si pe cursurile inferioare ale Prahovei, Teleajenului si Cricovului Sarat (judetul Prahova).
 
Fenomenele vizate de codul portocaliu se pot produce cu probabilitate mai mare in intervalul vineri, ora 9.00 - sambata, ora 9.00.
 
Totodata, se instituie cod galben pe raurile din bazinele hidrografice: Caras, Nera, Cerna (judetul Caras-Severin), Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui (judetul Dolj), pe Jiu si pe afluentii sai (judetele Hunedoara, Mehedinti, Gorj si Dolj), Oltet si pe unii afluenti ai Oltului inferior din judetele Gorj, Olt, Valcea si Dolj, pe Calmatui (judetul Teleorman), pe Vedea si pe afluentii sai din judetele Olt, Teleorman si Arges, pe raurile din bazinele superioare ale Argesului si Dambovitei (judetele Arges si Dambovita), pe Neajlov, Sabar (judetele Arges, Dambovita si Giurgiu), pe Ialomita, Prahova si unii afluenti (judetele Dambovita, Prahova si Ialomita) si pe Buzau - judetele Covasna si Buzau.
 
Se mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri si pe cursurile de apa necadastrate.

25 aprilie 2014 10:00
Modifică setările cookies