• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ploi si vant puternic in sudul, estul si centrul tarii, pana sambata dimineata

Ploi si vant puternic in sudul, estul si centrul tarii, pana sambata dimineata

Meteorologii au atentionat ca, de vineri (ora 06.00) pana sambata (ora 09.00), va ploua in sudul, centrul si estul tarii, cantitatile de apa vor fi de 15-20 de litri pe metru patrat, iar vantul va avea intensificari cu viteze ce vor atinge la rafala 55-60 de kilometri pe ora. 

"Cantitatile de apa cumulate vor fi de 15...20 l/mp si izolat peste 25 l/mp, in cursul zilei in Oltenia, Muntenia si zona Carpatilor de Curbura, iar noaptea in Moldova, vestul si nordul Olteniei", a precizat ANM. 

Vantul va avea temporar intensificari cu viteze ce vor atinge la rafala 55-60 de kilometri pe ora, iar in zona Carpatilor Orientali vor depasi 70 de kilometri pe ora. 

Judetele Caras-Severin, Gorj, Valcea, Mehedinti, Dolj, Olt, precum si jumatatea de nord a judetului Arges sunt sub avertizare cod galben de ploi, ninsori si vant puternic pana joi, la ora 20.00. In Oltenia si in sudul Banatului, cantitatile de apa vor depasi local 25-30 de litri pe metru patrat si izolat 50 litri pe metru patrat, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 50- 60 kilometri pe ora. In zona de munte va ninge, iar in Muntii Banatului si vestul Carpatilor Meridionali stratul de zapada nou depus va fi consistent si vor fi rafale de vant de peste 70 kilometri pe ora.


18 aprilie 2014 09:00
Modifică setările cookies