• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cod galben de ploi si vijelii in 16 judete din jumatatea de sud a tarii

Cod galben de ploi si vijelii in 16 judete din jumatatea de sud a tarii

Meteorologii au emis o avertizare cod galben in 16 judete din jumatatea de sud a tarii, unde din noaptea de miercuri spre joi (ora 3) si pana vineri dupa-amiaza (ora 15) vor fi ploi torentiale, descarcari electrice, vijelii si, in unele zone, caderi de grindina, cantitatile de apa putand ajunge la 50 l/mp. 

Potrivit avertizarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in Oltenia, sudul Banatului si al Munteniei, in Dobrogea, precum si in cea mai mare parte a Carpatilor Meridionali. 

In aceste zone, temporar vor fi averse ce vor avea caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si izolat caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20-25 de litri pe metru patrat si pe arii restranse 45-50 de litri pe metru patrat.  Avertizarea a fost emisa pentru judetele Tulcea, Constanta, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Hunedoara, Valcea si pentru unele zone din judetele Sibiu, Arges si Dambovita.


18 iunie 2014 11:18
Modifică setările cookies