• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cod galben de lapovita, ninsori si intensificari ale vantului, in 27 de judete, de joi dimineata

Cod galben de lapovita, ninsori si intensificari ale vantului, in 27 de judete, de joi dimineata 

ANM a emis o noua atentionare cod galben de precipitatii sub forma de ploi, lapovita si ninsori, dar si de intensificari ale vantului, in 27 de judete, timp de 24 de ore, incepand din dimineata zilei de joi.   

In intervalul 26 noiembrie, ora 6.00 - 27 noiembrie, ora 9.00, precipitatiile vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor si se vor intensifica.  

Judetele vizate sunt: Maramures, Bistrita Nasaud, Suceava, Botosani, Harghita, Neamt, Iasi, Bacau, Vrancea, Buzau, Covasna, Brasov, Prahova, Dambovita, Arges, Sibiu, Valcea, Gorj, Mehedinti, Caras Severin, Timis, Arad, Hunedoara, Alba, Bihor, Cluj si Salaj.  

Local, in Moldova si Transilvania si pe arii extinse in zona montana, vor fi mai ales ninsori si lapovita, iar stratul de zapada nou depus va fi consistent, cu precadere in Carpatii Meridionali si Orientali.  

In regiunile sudice si sud-estice vor predomina ploile, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 35 l/mp. Totodata, in aceste regiuni, dar si la munte, vantul va avea intensificari temporare, pe arii restranse depasind la rafala 50 - 55 km/h.  

ANM precizeaza ca ninsori, slabe cantitativ, se vor semnala si in dupa-amiaza zilei de miercuri, 25 noiembrie, si in prima parte a noptii de miercuri spre joi (25/26 noiembrie) in nord-est, centru, precum si in zonele de deal si de munte De asemenea, precipitatiile vor continua si in zilele care urmeaza si vor fi intervale in care ele vor fi abundente. 


25 noiembrie 2015 14:51
Modifică setările cookies