• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cod galben de furtuna in 29 de judete de marti dimineata pana marti noapte

Cod galben de furtuna in 29 de judete de marti dimineata pana marti noapte

Meteorologii au emis o atentionare de cod galben de furtuna pentru 29 de judete din vestul, centrul si nordul tarii, valabila de marti la ora 3.00 pana la ora 23.00, in aceeasi zi.

Atentionarea este valabila pentru aproape toata tara, mai putin 12 judete din sud-est, inclusiv Ilfov si municipiul Bucuresti. 

Astfel, vor fi afectate Alba, Arges, Arad, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Buzau, Cluj, Caras-Severin, Covasna, Dambovita, Gorj, Hunedoara, Harghita, Iasi, Mehedinti, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Salaj, Satu Mare, Suceava, Timis, Valcea si Vrancea.

Instabilitatea atmosferica va fi accentuata, la inceput in vestul tarii, apoi si in celelalte zone. Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, ce vor lua trecator aspect de vijelie si caderi de grindina. 

Cantitatile de apa vor depasi 25 - 30 l/mp si izolat 50 - 60 l/mp. 

Manifestari de instabilitate atmosferica se vor semnala si in regiunile sudice si sud-estice in seara zilei de marti si in primele ore ale noptii, atentioneaza ANM.


23 iunie 2014 13:14
Modifică setările cookies