• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
CNA recomanda radiodifuzorilor sa utilizeze termenii ban si leu in programele TV

CNA recomanda radiodifuzorilor sa utilizeze termenii "ban" si "leu" in programele TV

Membrii Consiliului National al Audiovizualului au aprobat, in sedinta de marti, un proiect de recomandare care prevede ca radiodifuzorii sa foloseasca in continutul programelor audiovizuale termenii "leu" si "ban", fara a mai folosi atributele "vechi" si "noi". 

"Se foloseste de ani de zile gresit «lei vechi» sau «lei noi», din 2006, Banca Nationala a anuntat ca, dupa terminarea perioadei de denominare, vorbim de «leu» si «ban». Atat. Nu «leu» si un alt termen care urmeaza, un atribut, «vechi», «nou». In continuare, ziaristii nostri intretin aceasta confuzie - «5 milioane de lei vechi» . Nu ai de ce sa mai vorbesti despre asa ceva. Este fals enuntul, nu exista «5 milioane de lei vechi»", a spus presedintele CNA, Laura Georgescu. 

Georgescu a precizat ca recomandarea va fi trimisa catre toti radiodifuzorii, fiind, totodata, postata pe site-ul Consilului National al Audiovizualului. 

Membrii CNA precizeaza in proiectul adoptat ca utilizarea in continuare, in programele audiovizuale, a termenului "ron" este de natura sa induca in eroare publicul.


4 iunie 2013 14:56
Modifică setările cookies