• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cirque du Soleil va produce un spectacol inspirat din universul filmului Avatar , regizat de James Cameron

Cirque du Soleil va produce un spectacol inspirat din universul filmului "Avatar", regizat de James Cameron

Compania Cirque du Soleil si regizorul James Cameron au anuntat, joi, un nou parteneriat, pentru a produce impreuna un spectacol inspirat din universul filmului "Avatar", regizat de cineastul canadian, informeaza AFP.

Aceasta noua productie a companiei din Québec va fi prezentata in premiera mondiala la Montréal, la sfarsitul anului 2015, si va fi promovata printr-un turneu mondial, au anuntat James Cameron si Daniel Lamarre, presedintele Cirque du Soleil, intr-o conferinta de presa.
 
Lansat in 2009 si devenit cel mai mare succes de box office din istoria cinematografiei, cu incasari de 2,7 miliarde de dolari pe plan mondial, filmul stiintifico-fantastic "Avatar" are o actiune plasata in secolul al XXII-lea, pe o planeta cu vegetatie luxurianta, populata de extraterestri care trebuie sa se apere si sa lupte contra unei invazii umane.
 
Spectacolul ce va fi pus in scena de Cirque du Soleil, coprodus de Lightstorm Entertainment, compania lui James Cameron si de Jon Landau, va avea premiera mondiala inainte de lansarea pe marile ecrane a primei dintre cele trei continuari prevazute ale filmului "Avatar", aflate in prezent in etapa de preproductie.
 
James Cameron a colaborat deja cu Cirque du Soleil pentru a produce "Cirque du Soleil: Departe, in alte lumi / Cirque du Soleil: Worlds Away", un film - spectacol care a adus pentru prima data pe marele ecran acrobatiile aeriene spectaculoase realizate de sportivii companiei canadiene, lansat in 2012.
 
Pornind de la un grup de 20 de artisti de strada, la inceputurile sale din 1984, Cirque du Soleil este in prezent o importanta organizatie cu sediul in Québec, ce ofera divertisment de inalta tinuta artistica. Compania are 5.000 de angajati, incluzand mai mult de 1.300 de artisti din aproape 50 de tari diferite. Peste 100 de milioane de spectatori din aproape 300 de orase de pe sase continente s-au lasat uimiti si incantati pana in prezent de Cirque du Soleil.
 
Regizorul canadian James Cameron este considerat un expert in domeniul filmarilor care folosesc tehnologii revolutionare. Lungmetrajele "Avatar" (2009) si "Titanic" (1997), regizate de Cameron, sunt filmele cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei - 2,78 miliarde de dolari, respectiv 1,84 miliarde de dolari.

30 mai 2014 13:05
Modifică setările cookies