• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Circulatia spre si in statiunea Harghita Bai se desfasoara cu dificultate din cauza zapezii. Prognoza meteo

Circulatia spre si in statiunea Harghita Bai se desfasoara cu dificultate din cauza zapezii. Prognoza meteo

Circulatia rutiera spre si in statiunea Harghita Bai se desfasoara cu dificultate, luni, din cauza ninsorii viscolite, mai multi soferi care au ramas cu masinile blocate in zapada fiind ajutati de jandarmii montani, transmite Mediafax.

Stratul de zapada de pe drumurile nationale din judet ajunge pana la doi centimetri in pasuri si trecatori. 

"Ninge pe trosoanele aflate in zonele montane inalte din judet, pe DN 12C in zona Lacu Rosu, pe DN 13A Miercurea Ciuc - Odorheiu Secuiesc, in zona trecatorii Harghita, pe DN 13B Gheorghieni - Praid, in Pasul Bucin si pe DN 15 Toplita - Borsec, la Varful Creanga. Stratul de zapada depus pe carosabil variaza intre un centimetru si doi centimetri, iar utilajele de deszapezire actioneaza pe sectoarele afectate de ninsori, pentru degajarea zapezii de pe carosabil", a spus seful Sectiei Dumuri Nationale Harghita, Catalin Romanescu. 

Traficul se desfasoara cu dificultate pe DJ 138 A, care face legatura intre DN 13 A si localitatea Harghita Bai, singurul drum de acces catre statiune, zapada de pe carosabil depasind zece centrimetri.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, duminica seara, o atentionare cod galben de ninsori si viscol in mai multe judete ale tarii, intre care si Harghita. Atentionarea meteo a intrat in vigoare luni, la ora 04.00, si esta valabila pana la ora 22.00.  Meteorologii au avertizat ca vremea se va raci accentuat si vor predomina ninsorile si vantul puternic in toate masivele montane. In zonele inalte, viteza vantului la rafala depaseste 70 - 80 de kilometri pe ora, viscolind ninsoarea.


25 noiembrie 2013 17:33
Modifică setările cookies