• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cine este printul care-si doneaza intreaga avere: 32 miliarde dolari

Cine este printul care-si doneaza intreaga avere: 32 miliarde dolari

Printul saudit Al-Walid Ben Talal isi doneaza toata averea sa: 32 miliarde de dolari. Banii vor merge catre proiecte sociale si umanitare dupa moartea sa, relateaza AFP.

''Acest angajament filantropic de 32 miliarde de dolari va contribui la crearea de punti pentru intelegerea culturala, dezvoltarea comunitatilor, cresterea autonomiei femeilor, promovarea tinerilor, acordarea de ajutor in caz de catastrofe naturale si crearea unei lumi mai tolerante'', a afirmat printul, potrivit Agerpres.

''Donatia va fi facuta, potrivit unui plan bine conceput, pe parcursul urmatorilor ani'', dar fara limita in timp, a adaugat Va fi supervizata si gestionata de un consiliu de administratie'', a adaugat el.

Printul conduce compania Kingdom Holding Co, care detine parti din activitati atat de diverse, precum parcul de distractii Euro Disney, lantul hotelier Four Seasons, banca americana Citigroup si gigantul media News Corporation. 

Este unul dintre constructorii turnului care va deveni cel mai inalt din lume, peste 1.000 m, din Jeddah, de pe coasta de vest a Arabiei Saudite.  La inceputul anului, el a deschis un canal de televiziune panarab de informatii in Bahrein, pe care autoritatile l-au inchis dupa mai putin de 24 de ore de emisie, fii considerat ca aducea atingere libertatii presei


2 iulie 2015 16:26
Modifică setările cookies