• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cinci persoane din estul Ungariei, spitalizate cu simptome de antrax. ANSVSA: Nu este afectata sanatatea consumatorilor romani

Cinci persoane din estul Ungariei, spitalizate cu simptome de antrax. ANSVSA: Nu este afectata sanatatea consumatorilor romani

Cinci persoane din Tiszafured, in estul Ungarei, au fost spitalizate prezentand simptome ale unei infectii cu antrax, au anuntat vineri autoritatile unguresti in domeniul sigurantei alimentare, relateaza MTI.

Autoritatile suspecteaza ca acest caz are legatura cu sacrificarea ilegala a doua bovine la o ferma, au declarat autoritatile pentru MTI.
 
Intr-o inspectie la fata locului s-a constat prezenta bacteriei care provoaca infectia cu antrax in carne congelata, la ferma, a anuntat Autoritatea ungureasca pentru Siguranta Alimentara (Nehib).
 
O parte din carne a fost utilizata pe plan local, iar restul a fost livrata unei firme care opereaza cantine, potrivit aceleiasi surse.
 
Autoritatile afirma ca responsabilitatea este a firmei care a cumparat carnea de la o sursa ilegala si ca a furnizat-o in vederea consumului.
 
ANSVSA: Cazul de antrax din Ungaria nu afecteaza sanatatea consumatorilor romani

Cazul de antrax din Ungaria, aparut in urma unei sacrificari ilegale intr-o ferma aflata la 160 de kilometri de Budapesta, nu are implicatii asupra sanatatii publice a consumatorilor din Romania, informeaza vineri Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).
 
"In Romania se face vaccinarea obligatorie impotriva antaxului a tutoror speciilor receptive si astfel se previne aparitia de imbolnavirilor la om. In acest an, campania de vaccinare impotriva antraxului a fost demarata, in tara noasatra, la inceputul lunii mai, inainte ca animalele sa fie scoase la pasunat. Imunizarea se face pentru toate cabalinele, bovinele, caprinele si ovinele, indiferent de sexul animalelor, dupa implinirea varstei de o luna", se arata intr-un comunicat de presa al ANSVSA.

4 iulie 2014 15:32
Modifică setările cookies