• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Decizie istorica. Dupa 35 de ani, China anunta oficial incetarea politicii copilului unic

Decizie istorica. Dupa 35 de ani, China anunta oficial incetarea politicii copilului unic

China a anuntat oficial joi incetarea politicii copilului unic. Toate cuplurile chineze vor avea dreptul sa aiba doi copii, potrivit Partidului Comunist Chinez.

Decizia istorica survine in urma relaxarii acestei politici in urma cu doi ani, cand Beijingul le-a permis cuplurilor de chinezi sa aiba doi copii, daca unul dintre parinti era copil unic.  

Masura adoptata este menita sa indeparteze preocuparile privind dezechilibrul dintre populatia de sex feminin si cea de sex masculin si sa combata imbatranirea populatiei.  

Anuntul, ce pune capat a 35 de ani de politica criticata deseori pentru abuzuri, cum ar fi avorturile impuse, era asteptat, dupa numeroase apeluri in acest sens din partea unor experti chinezi de la agentii oficiale sau institute de cercetare.

Minoritatile din China nu sunt supuse politicii de limitare a nasterilor, iar chinezii din mediul rural au dreptul sa aiba doi copii daca primul nascut este fetita.  

Plenara PCC a votat si obiectivul unei cresteri economice medii-inalte pentru 2016 si in anii urmatori, mentioneaza agentia de presa chineza. Obiectivul dublarii venitului pe cap de locuitor intre 2010 si 2020 si sustinerea consumului au fost de asemenea adoptate.


29 octombrie 2015 16:58
Modifică setările cookies