• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cezar Ouatu s-a calificat in finala Eurovision 2013, care va avea loc sambata, la Malmö

Cezar Ouatu s-a calificat in finala Eurovision 2013, care va avea loc sambata, la Malmö

Cezar Ouatu, reprezentantul Romaniei, s-a calificat in finala Eurovision 2013, care va avea loc sambata, dupa ce a trecut, joi seara, de cea de-a doua semifinala care s-a desfasurat pe scena Malmö Arena (Suedia).

Cezar a concurat in cea de-a doua semifinala a Eurovision Song Contest 2013, joi seara, unde piesa "It's My Life" (muzica si versuri Cristian Faur) a intrat in competitie pe pozitia 17.
 
Ungaria, Azerbaidjan, Georgia, Romania, Norvegia, Islanda, Armenia, Finlanda, Malta si Grecia (intr-o ordine aleatorie) sunt cele 10 tari calificate in finala Eurovision 2013. Cei 10 finalisti au fost desemnati pe baza votului telespectatorilor si a votului unui juriu de specialitate, in egala masura.
 
Cezar (Cezar Ouatu, supranumit "Cezar The Voice") s-a nascut in Romania, intr-o familie de muzicieni, si a inceput sa studieze pianul la varsta de 6 ani. S-a remarcat pentru talentul sau muzical si a absolvit Liceul de Arta "Carmen Sylva" din Ploiesti. La 20 ani si-a descoperit vocea, respectiv timbrul unic si special. A absolvit cu nota maxima sectia canto clasic la Conservatorul "Giuseppe Verdi" din Milano, una dintre cele mai importante scoli de muzica din lume.
 
Cezar a decis in decembrie 2012 sa abordeze genul pop opera, imbinand genul opera cu cel pop opera pe aceeasi scena, intr-un concept inovativ si original pe plan mondial. In acest an, pe langa participarea la Eurovision, Cezar are in plan doua colaborari internationale de anvergura, cu tenorul italian Andrea Bocelli si cu soprana romana Angela Gheorghiu. Tot in 2013, Cezar va lansa un single scris special pentru el de legendarul muzician Vangelis.
 
Cele mai bune performante ale Romaniei la Eurovision au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

17 mai 2013 09:02
Modifică setările cookies