• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cetatenii germani, sfatuiti sa evite Turcia, pe fondul escaladarii tensiunilor dintre cele doua tari

Cetatenii germani, sfatuiti sa evite Turcia, pe fondul escaladarii tensiunilor dintre cele doua tari

Germania a inasprit joi avertizarile de calatorie pentru cetatenii sai in Turcia, in urma arestarii unui militant pentru drepturile omului german in aceasta tara, a anuntat seful diplomatiei de la Berlin, Sigmar Gabriel, citat de AFP.

El a anuntat si o “reorientare” generala a politicii germane fata de Turcia, inclusiv reexaminarea asistentei pentru investitii in tara si o discutie privind viitorul ajutoarelor financiare de care Ankara beneficiaza din partea Uniunii Europene.
 
Luna aceasta, Ankara a arestat activisti pentru drepturile omului, inclusiv pe directorul Amnesty International Turcia, Idil Eser, si pe germanul Peter Steudtner, Ei sunt acuzati de terrorism, acuzatie pe care Berlinul a catalogat-o drept “absurda”.
 
UE a promis Ankarei asistenta in valoare de trei miliarde de euro, pentru a ajuta la tinerea sub control a fluxurilor de migranti, in special din zonele de conflict din Orientul Mijlociu.
 
Acordul a permis reducerea semnificativa a numarului de sosiri in Europa si a fost salutat in special de Germania, destinatia preferata de migranti.

20 iulie 2017 15:49
Modifică setările cookies