• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Celula terorista care planuia un atentat la Vatican, anihilata in Italia

Celula terorista care planuia un atentat la Vatican, anihilata in Italia

Celula terorista anihilata de autoritatile italiene ar fi putut planui sa comita un atentat la Vatican, au declarat vineri anchetatorii, citati de agentia ANSA in pagina electronica.

Interceptarile realizate in cadrul investigatiei privind celula terorista afiliata retelei Al-Qaida in Sardinia au aratat ca un atacator sinucigas se afla in Italia si ca ar fi existat planuri de a comite un atentat la Vatican, au precizat anchetatorii, intr-o conferinta de presa la Cagliari.
 
Autoritatile italiene au efectuat vineri dimineata raiduri in sapte provincii, vizand o "retea terorista islamista" afiliata Al-Qaida, inclusiv la cartierul general al acesteia, pe Insula Sardinia. Cel putin 18 persoane au fost arestate in sapte provincii italiene, pana la ora locala 8.00 (9.00, ora Romaniei), au declarat oficiali din cadrul politiei.
 
Presupusa celula isi avea cartierul general pe Insula Sardinia si pregatea un atac in Pakistan, potrivit politiei. Printre persoanele arestate s-ar afla si autori ai atacului terorist comis in Piata Meena din Peshawar, in 2009, soldat cu 100 de morti.
 
Intre acestea se afla si persoane suspectate ca au oferit sustinere logistica lui Osama ben Laden, liderul retelei teroriste Al-Qaida, ucis intr-o operatiune a trupelor speciale americane in Pakistan, in 2011.
 
Toti cei arestati sunt pakistanezi si afgani, unii fiind suspectati de implicare in traficul cu imigranti ilegali.

24 aprilie 2015 14:31
Modifică setările cookies