• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
21 de morti si 123 de raniti, in atentatul cu bomba de la Bangkok. Premierul: Cel mai grav comis vreodata , strainii au fost tinta

21 de morti si 123 de raniti, in atentatul cu bomba de la Bangkok. Premierul: "Cel mai grav comis vreodata", strainii au fost tinta

Politia thailandeza cauta un suspect identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere in apropierea locului atentatului cu bomba, produs luni in centrul capitalei Bangkok, in care au fost ucise cel putin 21 de persoane, conform ultimului bilant, transmite Agerpres.

Atentatul a avut loc in plin centrul capitalei, intr-un loc foarte frecventat, sanctuarul Erawan dedicat zeului Brahma, care atrage zilnic mii de credinciosi budisti. 

Suspectul este "originar din nord-estul tarii si membru al unui grup opus juntei". 

Nord-estul Thailandei, regiunea Issan, este bastionul "camasilor rosii", care sustin fostul guvern alungat de la putere dupa luni de manifestatii urmate de o lovitura de stat militara in mai 2014. 

"Bomba viza sa ucida cat mai multe persoane posibil, pentru ca sanctuarul este foarte aglomerat in jurul orelor 06.00 si 07.00 seara", a subliniat purtatorul de cuvant al politiei, Prawut Thavornsiri. 

Desi responsabilitatea atacului nu a fost revendicata, autoritatile considera ca acesta, "cel mai grav comis vreodata" in Thailanda, dupa cum a afirmat premierul, a avut ca tinta strainii pentru "a distruge" astfel turismul, sector vital al economiei tarii.


18 august 2015 11:12
Modifică setările cookies