• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cel putin unul dintre tablourile furate din Olanda a fost ars in Romania

Cel putin unul dintre tablourile furate din Olanda a fost ars in Romania

Cel putin unul dintre cele sase tablouri furate de la muzeul Kunsthal din Rotterdam a fost ars in casa mamei lui Radu Dogaru, in urma expertizei cenusii ridicate la perchezitii din locuinta acesteia fiind gasite urme de la pictura, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au declarat ca in urma expertizei facute la laboratorul de specialitate al Muzeului National de Arta s-au gasite urme de vopsea de la o pictura care ar avea o vechime de aproximativ un secol si jumatate, precum si tinte metalice.
 
Potrivit acelorasi surse, nu se poate spune cu certitudine daca urmele de vopsea gasite in cenusa provin de la un tablou sau de la o rama.
 
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au dispus expertizarea, la un laborator de specialitate al Muzeului National de Arta, a cenusii ridicate in urma perchezitiilor din casa mamei lui Radu Dogaru, pentru a afla daca femeia a ars tablourile furate din Olanda.
 
Potrivit surselor citate, procurorii DIICOT care se ocupa de acest caz au trimis cenusa ridicata din soba mamei lui Radu Dogaru - unul dintre presupusi hoti ai tablourilor - la un laborator de expertiza in materie de pictura care functioneaza in cadrul Muzeului National de Arta.
 
Procurorii au cerut expertilor in domeniu sa analizeze compozitia chimica si structurala a cenusii si sa spuna daca, pe baza rezultatelor, se poate dovedi ca aceasta contine urme de uleiuri specifice, cerneluri sau vopseluri de pictura.

29 mai 2013 10:01
Modifică setările cookies