• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cel putin 27 de morti in urma unor revolte in regiunea chineza Xinjiang

Cel putin 27 de morti in urma unor revolte in regiunea chineza Xinjiang

Revoltele s-au soldat cu 27 de morti, miercuri dimineata, in apropiere de Turpan, in regiunea chineza cu majoritate musulmana Xinjiang (nord-vest), a anuntat agentia China Noua, citata de AFP.

Saptesprezece persoane au fost ucise, dintre care noua politisti si paznici si opt civili, inainte ca politia sa deschida focul si sa ucida zece manifestanti, a anuntat un oficial sub acoperirea anonimatului.
 
Miercuri, in jurul orei 06.00 (01.00 ora Romaniei), "protestatarii inarmati cu cutite au atacat posturile de politie si cladirea guvernului local" din orasul Lukqun, situat la aproximativ 250 de kilometri sud-est de capitala regionala Urumqi, in apropiere de Turpan, potrivit agentiei China Noua.
 
Protestatarii au "injunghiat mai multe persoane si au dat foc masinilor de politie", a adaugat agentia, citand oficiali regionali din cadrul Partidului Comunist Chinez (PCC).
 
Trei protestatari au fost arestati la fata locului, iar politia era in cautarea celor care au fugit, a adaugat China Noua, fara a putea preciza numarul lor.
 
Acest noi ciocniri au loc dupa confruntarile armate soldate cu 21 de morti, intre care sase politisti, la jumatatea lui aprilie, intre "separatistii" din cadrul minoritatii uigure, populatie turcofona musulmana din Xianjiang, si politisti, potrivit versiunii oficiale chineze.

26 iunie 2013 09:19
Modifică setările cookies