• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cel putin 21 de morti, in urma unor violente in regiunea chineza Xinjiang

Cel putin 21 de morti, in urma unor violente in regiunea chineza Xinjiang

Cel putin 21 de persoane, inclusiv politisti, au fost ucise in urma unor violente in regiunea chineza Xinjiang, au anuntat miercuri autoritatile, relateaza AFP, preluata de Mediafax.

"In total, 21 de persoane au fost ucise. Mai intai au fost ucise 15 (persoane), inclusiv politisti si agenti municipali, iar ulterior, in cursul unor confruntari, sase agresori au fost ucisi prin impuscare", a declarat pentru AFP Cao, un oficial din districtul Barchuk, in aceasta regiune cu populatie majoritar musulmana, in vestul Chinei.
 
Site-ul de stiri Tianshan, controlat de autoritatile din Xinjiang, a dat asigurari ca violentele au pornit de la un grup care pregatea "acte teroriste".
 
Regiunea Xinjiang este frecvent afectata de tulburari, din cauza unor tensiuni puternice intre etnici han, majoritari in China, si etnici uiguri, musulmani turcofoni.
 
Numerosi etnici uiguri denunta o reprimare culturala si religioasa, dar si o imigrare in masa a etnicilor han, care contribuie la dezvoltarea economica a acestei regiuni sarace, dar bogata in resurse naturale.

24 aprilie 2013 09:30
Modifică setările cookies