• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cel mai mare rezervor de apa al Pamantului, ascuns la cateva sute de km sub scoarta terestra

Cel mai mare rezervor de apa al Pamantului, ascuns la cateva sute de km sub scoarta terestra

Cel mai mare rezervor de apa al Pamantului, care ar putea sa contina o cantitate de apa de trei ori mai mare decat volumul total al oceanelor terestre, se afla ascuns la o adancime de cateva sute de kilometri sub scoarta planetei noastre, afirma cercetatorii americani, citati de theguardian.com. 

Aceasta apa subterana este captiva, aflandu-se intr-un mineral denumit "ringwoodite", la o adancime de circa 660 kilometri sub scoarta terestra.

Steve Jacobsen, geofizician la Northwestern University din Statele Unite, coautor al acestui studiu aparut in revista Science, spune ca noua descoperire sugereaza faptul ca apa de pe Terra ar putea sa provina din interiorul planetei, fiind transportata la suprafata de activitatea geologica, nefiind adusa pe planeta noastra de comete, asa cum sugerau o serie de teorii anterioare.

"Cred ca vedem acum, in sfarsit, dovada care atesta existenta unui intreg circuit al apei pe Terra, care ne-ar putea sa explicam mai bine uriasa cantitate de apa lichida de la suprafata planetei noastre. Oamenii de stiinta au cautat aceasta apa ascunsa, subterana, de multe decenii", a adaugat el, potrivit Mediafax.


13 iunie 2014 17:38
Modifică setările cookies