• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cel mai mare exercitiu aerian al NATO de la Razboiul Rece, in patru state membre, inclusiv Romania

Cel mai mare exercitiu aerian al NATO de la Razboiul Rece, in patru state membre, inclusiv Romania 

Aproape 5.000 de militari din 11 tari membre ale NATO participa, incepand de sambata, la cel mai mare exercitiu aerian al Aliantei in Europa de la incheierea Razboiului Rece, care se desfasoara pe teritoriul Germaniei, Italiei, Bulgariei si Romaniei, noteaza The Telegraph.

''Swift Response 15 este cea mai mare actiune de antrenament aerian a Aliatilor de pe continent de la sfarsitul Razboiului Rece'', anunta armata americana din Grafenwohr, in sudul Germaniei. 

Peste 4.800 de militari din 11 tari membre ale NATO (Bulgaria, Franta, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, Marea Britanie si SUA) participa patru saptamani, pana pe 13 septembrie, la ''operatiuni aeropurtate multinationale simultane'' pe teritoriul Germaniei, Italiei, Bulgariei si Romaniei. 

Scopul exercitiului este de a ajuta fortele aliate de reactie rapida sa actioneze in comun si ''sa demonstreze capacitatea Aliantei de a desfasura trupe rapid si de a interveni in sprijinul mentinerii unei Europe puternice si sigure'.


20 august 2015 10:59
Modifică setările cookies