• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cei mai puternici oameni ai lumii s-au intalnit la G20. Cum a decurs intalnirea dintre Obama si Putin

Cei mai puternici oameni ai lumii s-au intalnit la G20. Cum a decurs intalnirea dintre Obama si Putin

Summitul G-20 aflat in plina desfasurare in Antalya a prilejuit o intalnire informala intre cei mai puternici oameni ai lumii.   Cum s-au vazut, Barack Obama si Vladimir Putin si-au dat mana si au schimbat cateva vorbe. 

La summitul G-20, singurul subiect al conversatiei este ISIS. Casa Alba este de acord cu presedintele francez, care a spus ca atacurile sunt "un act de razboi". Obama a promis ca va dubla eforturile americane pentru a combate ISIS, insa intrebarea este "Cat de departe este dispus sa mearga?" Cu atat mai mult cu cat oficialii americani nu indica, deocamdata, o schimbare de strategie in lupta impotriva terorismului. Este totusi posibil ca Statele Unite sa isi intensifice campania impotriva Statului Islamic.   

Presedintele Obama si-ar putea gasi un aliat in persoana lui Vladimir Putin. Cum s-au vazut, cei doi lideri si-au dat mana si au schimbat cateva vorbe.

Atmosfera dintre cei doi a fost vizibil mai destinsa decat la ultima lor intrevedere de la Adunarea Generala a ONU din septembrie.    

Presedintele american a fost insotit de Susan Rice, consiliera lui pe probleme de securitate.  

Dornici sa vorbeasca departe de urechile jurnalistilor, cei doi lideri s-au indreptat catre o masuta retrasa unde au avut un tete a tete, pret de peste o jumatate de ora.

 


16 noiembrie 2015 09:36
Modifică setările cookies