• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cea mai scazuta temperatura din acest an, inregistrata la Miercurea Ciuc

Cea mai scazuta temperatura din acest an, inregistrata la Miercurea Ciuc

O temperatura de minus 26 de grade Celsius s-a inregistrat, marti dimineata, la Miercurea Ciuc si Joseni, in judetul Harghita, unde pentru a treia zi consecutiv se inregistreaza cele mai scazute temperaturi din tara din aceasta iarna, potrivit Mediafax.

Potrivit meteorologului Lado Gabriella de la Statia meteorologica din Miercurea Ciuc, temperatura a coborat, in cursul noptii de luni spre marti, in jurul orei 01.30, la minus 26 de grade Celsius si s-a mentinut la aproximativ aceeasi valoare pana la ora 7.30. La Joseni, temperatura de minus 26 de grade Celsius a fost masurata in jurul orei 6.00.
 
In nordul judetului, la Toplita, temperatura minima consemnata a fost de minus 20 de grade, iar in sud, la Odorheiu Secuiesc, termometrele au indicat minus 4 grade Celsius, diferenta intre cea mai scazuta si cea mai ridicata temperatura din judet, masurate la aceeasi ora, fiind de 22 de grade.
 
De asemenea, diferentele dintre temperaturile nocturne si cele diurne inregistrate in judet sunt foarte mari, in conditiile in care luni a fost consemnata o maxima de 11 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc.
 
Meteorologul Petho Ildiko de la Centrul Meteorologic Regional Targu Mures a precizat ca marti a fost cea mai rece dimineata din aceasta iarna si ca gerul va persista in depresiunile din estul Transilvaniei inca doua zile, prognozele indicand vreme deosebit de rece noaptea si dimineata si temperaturi minime sub minus 20 de grade Celsius.
 
Minima absoluta a lunii februarie in Harghita, de minus 35,2 de grade Celsius, s-a inregistrat in anul 1987 in Miercurea Ciuc, iar maxima absoluta a lunii, de 16,3 grade Celsius, a fost consemnata in anul 2008 in aceeasi localitate.

4 februarie 2014 09:44
Modifică setările cookies