• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cea mai friguroasa zi de 16 iunie din ultimii 50 de ani. Explicatia meteorologilor pentru scaderea de 14 grade in 7 zile

Cea mai friguroasa zi de 16 iunie din ultimii 50 de ani. Explicatia meteorologilor pentru scaderea de 14 grade in 7 zile

Romania s-a confruntat, luni, cu cea mai friguroasa zi de 16 iunie din ultima jumatate de secol. Minima a fost de 8 grade Celsius, o temperatura normala pentru un inceput timid de primavara, nicidecum pentru o zi autentica de vara.

Fata de saptamana trecuta, cand vestul tarii se topea la 35 de grade, scaderea termica a fost atat de brusca incat i-a dat peste cap pe meteo-sensibili. Chiar si cei care nu s-au plans de dureri de cap sau de oase au fost nevoiti sa revina de la tricouri si pantaloni scurti, la pardesie si pulovere.
 
Martea trecuta, vremea era caniculara, cu maxime de 35-36 de grade. Luni, la jumatatea lui iunie, avem cu 14 grade mai putin, adica 19.
 
"Aceasta patrundere de aer mai rece conduce la temperaturi cu 1-2-3 grade mai scazute decat valorile cele mai scazute inregistrate vreodata de cand se fac observatii meteorologice: 16 grade pentru Targoviste este recordul ", a dezvaluit meteorologul Veronica Dima.
 
Iar zgarcenia gradelor din termometru incepe sa-i afecteze pe multi.
 
"La schimbarile bruste de temperatura, evident ca toate afectiunile reumatice se rascolesc. Cele articulare, spondiloza isi face de cap. E posibil sa se manifeste si la cei sanatosi. Poate putin mai depresivi, poate dorm mai prost", a spus si dr. Doina Nistor, medic de familie.
 
Stresul asupra organismului continua cateva zile. Pana vineri, vremea va fi ploioasa, rece si instabila. Cei mai afectati pot fi varstnicii, in special cardiacii.

17 iunie 2014 11:14
Modifică setările cookies