• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Dosarul privind decesul politistului Gigina, preluat de Parchetul General. Oprea a avut 1.607 deplasari cu coloana oficiala, Iohannis, 580

Dosarul privind decesul politistului Gigina, preluat de Parchetul General. Oprea a avut 1.607 deplasari cu coloana oficiala, Iohannis, 580

In cazul lui Gabriel Oprea, procurorii  Parchetului Capitalei care investigau moartea agentului Bogdan Gigina de la Politia Rutiera, in timp ce asigura deschiderea coloanei oficiale a ministrului de interne, au declinat in aceasta dimineata dosarul la Parchetul General.

Motivul: cercetarile de pana acum, dar mai ales marturiile multor politisti de la brigada rutiera indica suficiente elemente de abuz, comise de Gabriel Oprea in ceea ce priveste folosirea escortelor oficiale. Asa ca singurii care il pot cerceta pe deja fostul sef de la interne sunt procurorii Parchetului General.

Insa inainte ca aceasta cercetare efectiva impotriva lui Gabriel Oprea sa poate fi declansata, procurorul general al Romaniei trebuie sa ceara un aviz de urmarire penala din partea Camerei Deputatilor, pentru ca fostul sef de la interne este si membru al camerei inferioare a Parlamentului.

Parchet: Oprea a avut 1.607 deplasari cu coloana oficiala; Iohannis - 580 Bucuresti

Vicepremierul Oprea a avut, in perioada ianuarie-octombrie 2015, 1.607 deplasari folosind coloana oficiala atat la institutii publice, cat si la destinatii private, astfel incat procurorii au decis ca se impune efectuarea de cercetari in cazul sau pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu.  

Spre deosebire de Gabriel Oprea, presedintele Klaus Iohannis a avut, in aceeasi perioada, 580 de deplasari, iar premierul Victor Ponta - 814 de deplasari cu coloana oficiala.  

Informatia apare in ordonanta prin care Parchetul Capitalei si-a declinat competenta in favoarea Parchetului General

Tot aici se arata ca toti politistii implicati in insotirea coloanei oficiale au declarat la Parchet ca, atunci cand se stia traseul de deplasare din timp, se asigurau intersectiile cu politisti din cadrul Brigazii Rutiere.  

Astfel, in data producerii accidentului din 20 octombrie, pe traseul pe care s-a produs accidentul s-au asigurat 19 intersectii, folosindu-se 27 de politisti.  


4 noiembrie 2015 13:40
Modifică setările cookies