• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Castigatoarea Eurovision 2013, acuzata de plagiat

Castigatoarea Eurovision 2013, acuzata de plagiat

Reprezentanta Danemarcei, Emmelie de Forest, castigatoarea concursului Eurovision 2013 cu piesa "Only Teardrops", a fost acuzata de presa olandeza ca ar fi plagiat melodia "I Surrender". Aceasta ar fi fost lansata in 2002 de grupul olandez K-Otic, care nu mai exista in prezent, informeaza bigbangblog.net. 

Piesa olandeza include un refren si o partitura pentru flaut ce seamana foarte mult cu melodia daneza. 

Producatorul muzical Eric van Tijn recunoaste ca asemanarile dintre cele doua partituri pentru flaut sunt mari, dar a subliniat faptul ca acesta este singurul element de asemanare dintre cele doua cantece, relateaza cotidianul olandez De Telegraaf. 

Purtatorul de cuvant al concursului Eurovision, Sietse Bakker, a insistat la randul sau asupra diferentelor dintre o asemanare si un plagiat si a spus ca in fiecare an cantecul castigator la Eurovision este supus unor astfel de critici. 

Postul radiofonic olandez 3FM l-a contactat telefonic, luni, pe solistul grupului K-Otic, Bart Voncken, cerandu-i sa se pronunte in aceasta chestiune.  Voncken a spus ca, atunci cand a ascultat cantecul danez de la Eurovision, a remarcat o anumita asemanare. Dupa ce a ascultat cele doua piese, el a spus ca exista anumite note similare in cele doua piese, dar, dupa parerea lui, aceasta asemanare nu este suficienta pentru a se putea vorbi despre un plagiat.


21 mai 2013 16:19
Modifică setările cookies