• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Casa de licitatii Christie s vinde, pentru prima data pe internet, tablouri de Andy Warhol

Casa de licitatii Christie's vinde, pentru prima data pe internet, tablouri de Andy Warhol

Casa de licitatii Christie's va vinde, pentru prima data pe internet, in parteneriat cu Fundatia Andy Warhol, 125 de opere de arta realizate de fondatorul curentului pop art, in cadrul unei licitatii ce va avea loc intre 25 februarie si 5 martie, informeaza AFP.

Tricouri imprimate, schite, tablouri, fotografii, dar si pictura cu celebra conserva de supa Campbell vor fi disponibile pentru publicul din lumea intreaga, a anuntat joi aceasta renumita casa de licitatii, prezentand un numar de 20 de opere dintre cele 125 care vor fi scoase la vanzare.
 
Pretul estimativ de plecare variaza de la 400 de dolari la 600 de dolari pentru o mica litografie care reprezinta o pisica si de la 50.000 de dolari la 70.000 de dolari pentru opera cu celebra cutie de supa.
 
Aceasta prima serie de licitatii online va fi urmata si de altele in 2013. Incasarile vor fi donate Fundatiei Andy Warhol, care sustine financiar numerosi artisti si asociatii artistice cu scop non-lucrativ. Aceasta fundatie, infiintata in 1987 la moartea artistului american (1928-1987), are misiunea, conform testamentului acestuia, de "a face sa evolueze artele vizuale".

22 februarie 2013 11:21
Modifică setările cookies