• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Carnavalul anticapitalism . 60 de persoane, arestate la Londra dupa demonstratii contra summitului G8

"Carnavalul anticapitalism". 60 de persoane, arestate la Londra dupa demonstratii contra summitului G8

Aproape 60 de persoane au fost arestate la Londra, dupa prima demonstratie din capitala britanica impotriva summitului G8. Reuniunea va avea loc saptamana viitoare, in Irlanda de Nord, dar militantii incep deja sa se adune in Regat sa-si spuna pasurile. Televiziunea Sky News a difuzat imagini dramatice cu arestarea unuia dintre demonstranti. Omul se catarase pe acoperisul unei cladiri din Soho, in centrul Londrei, si parea hotarat sa se arunce in gol.

Protestatarul, extrem de agitat, a mers chiar pe marginea acoperisului, tinandu-se de un horn; apoi a inceput sa urle la politistii care purtau casti si erau legati cu franghii de siguranta. La un moment dat, a luat-o la fuga spre marginea cealalta a acoperisului, hotarat sa se arunce. Politistii au reusit sa-l imobilizeze in ultimul moment.

In acelasi timp, peste 100 de politisti antirevolta au intervenit in forta ca sa imprastie cam 150 de demonstranti care se adunasera pentru un asa-numit "Carnaval anticapitalism".

A fost prima manifestatie la Londra a militantilor care se opun summitului G8 de saptamana viitoare. Peste 3.500 de politisti vor fi mobilizati, la Lough Erne, in Irlanda de Nord, pentru protectia lui Barack Obama, Vladimir Putin si celorlati conducatori ai marilor puteri.
 


12 iunie 2013 11:18
Modifică setările cookies