• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cardinal despre papa emerit Benedict: E jumatate din cat il stiam . Borrero: Nu-l vom mai avea mult timp printre noi

Cardinal despre papa emerit Benedict: "E jumatate din cat il stiam". Borrero: 'Nu-l vom mai avea mult timp printre noi"

Decizia Papei Benedict de a renunta la pontificatul sau a surprins o lume intreaga in urma cu aproximativ trei luni. Desi motivul oficial a fost ca Suveranul Pontif este extrem de obosit si nu-si mai poate exercita responsabilitatile asa cum ar dori, speculatiile privind adevarul din spatele hotararii sale au fost dintre cele mai variate.

La inceputul lunii aprilie, Vaticanul s-a vazut nevoit sa dezminta din nou zvonurile privind o boala grava de care ar suferi Benedict. 

"La varsta sa, papa a avut un pontificat foarte dificil. De asemenea, el este ca orice persoana in varsta care a muncit din greu", a explicat parintele Lombardi, purtatorul de cuvant al Vaticanului.

Cu toate acestea, potrivit Daily Mail, cardinalul german Joachim Meisner a declarat ca starea de sanatate a lui Benedict al XVI-lea s-a deteriorat foarte rau in ultima perioada.

Potrivit The Daily Telegraph, o jurnalista spaniola de la Vatican, Paloma Gomez Borrero, a declarat ca starea de sanatate a fostului Suveran Pontif s-a deteriorat extrem de mult in ultimele doua saptamani: "Nu cred ca-l vom mai avea mult timp printre noi", transmite Mediafax.


10 mai 2013 17:56
Modifică setările cookies