• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Captura uriasa de cocaina, in valoare de 6 milioane euro. DIICOT cere arestarea traficantilor

Captura uriasa de cocaina, in valoare de 6 milioane euro. DIICOT cere arestarea traficantilor

DIICOT a cerut Tribunalului Bucuresti arestarea a doi traficanti de cocaina, detinuti in Italia, pentru organizare de transporturi de ordinul sutelor de kilograme de droguri, pe relatia America de Sud - Europa de Vest, din reteaua lor facand parte columbieni, romani, bulgari si italieni.

Gruparea este una dintre cele mai active si ermetice retele de traficanti de droguri din Europa, cu membri extrem de violenti, care, sub coordonarea liderilor - inculpatii Banev Evelin Nikolov (48 de ani), zis Brendo, si Radoslav Georgiev Atanasov (42 de ani) - a organizat transporturi de cocaina, de ordinul sutelor de kilograme, pe relatia America de Sud - Europa de Vest, folosinda cu ruta alternativa si Romania, Portul Constanta. 

Procurorii DIICOT si DCCO au destructurat gruparea infractionala organizata transfrontaliera, specializata in traficul international de droguri de mare risc - cocaina. 

Drogurile erau transportate cu iahturi, transbordate pe vase de transport marfuri, preluate de pe aceste vase cu barci de mare viteza si descarcate in porturi de interes pentru gruparea infractionala.

Valoarea capturii este de sase milioane euro.


16 ianuarie 2013 11:22
Modifică setările cookies