• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Capitanul feribotului Sewol, condamnat la inchisoare pe viata, dupa naufragiul care a provocat moartea de 300 de pasageri

Capitanul feribotului Sewol, condamnat la inchisoare pe viata, dupa naufragiul care a provocat moartea de 300 de pasageri

Capitanul feribotului sud-coreean Sewol care a naufragiat in aprilie 2014, acuzat ca a abandonat peste 300 de pasageri care au murit, a fost condamnat marti la inchisoare pe viata in apel, relateaza Euronews.

Curtea de Apel din Gwangju, in sudul Coreei de Sud, l-a gasit vinovat pe Lee Jun-seok de crima in masa. Capitanul Lee Joon-seok, in varsta de 70 de ani, fusese condamnat initial la 36 de ani de inchisoare pentru deficiente grave in exercitarea indatoririlor sale, fapt ce a provocat furia rudelor victimelor.
 
Unele dintre rudele victimelor si-au manifestat nemultumirea fata de pedeapsa initiala primita de capitanul feribotului, apreciind ca acesta ar fi trebuit sa fie condamnat la moarte, desi o astfel de pedeapsa nu a mai fost aplicata din 1997 in Coreea de Sud.
 
Capitanul feribotului a parasit in graba nava, in timpul naufragiului, pe 16 aprilie 2014, in largul punctului situat in extremitatea sudica a peninsulei coreene, iar sute de persoane au ramas blocate pe vas.
 
Dintre cei 476 de pasageri de pe Sewol, 304 au murit, 250 fiind elevi de la acelasi liceu, aflati intr-o excursie.

29 aprilie 2015 07:26
Modifică setările cookies