• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cantareata Lauryn Hill, condamnata la trei luni de inchisoare pentru evaziune fiscala

Cantareata Lauryn Hill, condamnata la trei luni de inchisoare pentru evaziune fiscala

Cantareata americana de muzica hip-hop Lauryn Hill, fosta membra a grupului Fugees, a fost condamnata, luni, la trei luni de inchisoare pentru evaziune fiscala, trei luni de arest la domiciliu si o amenda de 60.000 de dolari, informeaza AFP, potrivit Mediafax.

Procesul artistei in varsta de 37 de ani a avut loc la un tribunal din orasul Newark, din statul american New Jersey.
 
Cantareata a recunoscut ca este vinovata, anul trecut, de faptul ca nu si-a achitat impozitele datorate fiscului american si mai ales pentru ca nu a declarat veniturile de 1,8 milioane de dolari obtinute intre anii 2005 si 2007.
 
Artista a spus ca a dorit intotdeauna sa plateasca acele impozite intr-o buna zi, explicand judecatorului, luni, ca se confrunta cu probleme financiare, dupa ce in ultimii ani a preferat sa traiasca retrasa, departe de industria muzicala.
 
Lauryn Noelle Hill si-a castigat celebritatea in calitate de solista a grupului Fugees. Dupa destramarea trupei, cantareata a lansat, in 1998, primul ei material discografic solo, "The Miseducation of Lauryn Hill", pentru care a fost recompensata cu cinci premii Grammy, inclusiv la categoriile "albumul anului" si "cel mai bun artist debutant".
 
In ultimii ani, Lauryn Hill a inregistrat piese pentru coloanele sonore ale unor filme si a sustinut cateva concerte in cadrul unor festivaluri muzicale.

7 mai 2013 11:21
Modifică setările cookies